Skip to main content

Despre minuni ....

Câteodată stau si ma gândesc de ce uitam sa ne bucurăm ?
 De ce luam fiecare lucru pe care îl trăim ca și ceva firesc și normal și uitam de fapt ca nu ni se cuvine nimic bun fără sa dam înapoi același lucru.
Am văzut cazuri in care oameni buni și iubitori au sfârșit tragic sau prea devreme... M-am întrebat atunci dacă viața este dreapta, dacă unui om bun și corect i se da asta, atunci ce pretentie sa am eu, un om defect și imperfect, sa cer ceva in plus.
Adevarul este ca, am ceva in plus, in fiecare zi in care deschid ochii : și anume am o noua zi, o zi in care am posibilitatea sa fiu conștientă ca fac ce vreau, ce îmi place, ce simt. Mi-am dat seama ca toate aceste șanse le primim atunci când avem nevoie de ele,  însă trebuie sa știm și ce sa facem mai departe.
Spre exemplu sufăr de o boala și primesc șansa de a ma face bine.  In continuare nu apreciez și nu fac tot posibilul de a continua pe o cale de recunoștință și de mai bine decât am făcut-o pana atunci. Atunci viata îmi va demonstra ca minunile sunt de fapt doar ceea ce eu pot sa fac pentru mine mai bine si mai bun și nu magie, așa cum mulți dintre noi ne imaginam.
Minunile din viața noastră sunt acele lucruri pe care noi le facem pentru noi și pentru binele și fericirea noastră. Ma refer aici la toate acțiunile pe care le putem face spre binele nostru astfel încât sa ne păstram sănătatea mintala și trupească .
De ce sunt minuni ? Pentru ca suntem atât de putini conștienți de acest lucru și atât de putini dintre noi își dau seama ca "bagheta magica" este doar in mâinile, conștiința și sufletul lor, încât atunci când se întâmpla acest lucru in viața noastră este ceva unic și de o forța extraordinara.
In concluzie, am sa revin de unde am plecat : nu contează doar cât de bun ești cu cei din jur și cât de mult bine ai făcut altora, ci este la fel de important cât de mult bine ți-ai făcut ție. Si nu ma refer aici la egoism. Egoismul înseamnă a fi doar pentru tine intr-o maniera in care răutatea predomina.
Minunile și bucuria vieții vin din faptele bune și frumoase care îți hrănesc sufletul și trupul, din orice acțiune care ne face sa fim atenți cu noi înșine. Minunile din viața noastră sunt direct proporționale cu voința, dorința și putința de a face ceva pentru noi.
Daca nu suntem capabili sa facem un bine unui trup și unui suflet care ne aparțin, cum putem sa  spunem ca suntem oameni buni și iubitori?
Dacă nu putem sa ne iubim pe noi, cum putem sa ii iubim pe ceilalți? Probabil aceasta este și problema celor care nu primesc iubire - nu știu sa se iubească pe ei așa cum sunt...
E atât de simplu sa aduci binele in viața ta ... trebuie doar sa primesti cu brațele deschise toate șansele și sa înveți sa ai grija de tine așa cum ai grija de cei dragi din viața ta. Și atunci ai sa ai parte de încă o minune : ai sa poți sa îți iubești aproapele... pentru ca te iubesti pe tine. :)
Nu sunt adepta sloganurilor repetate doar pentru a îți face un ritual de afirmații pozitive zilnice din care nu crezi nimic...
Sunt și am fost întotdeauna o persoana care simte... și am simțit bucurie când am văzut recunoștință și iubire in ochii celor dragi atunci când am pus pret și am avut grija de mine !




Comments

Popular posts from this blog

"Daca vrei sa ai o viata fericita leag-o de un scop, nu de oameni sau de lucruri" - A. Einsein

Se spune ca experienta si cunoasterea vin la pachet impreuna cu varsta. Cred ca afirmatia aceasta functioneaza doar pentru un segment foarte ingust, pentru ca observ relativ des persoane care insista in aceleasi actiuni sperand sa obtina rezultate diferite, Daca am reusit sa obtinem un set de concluzii de la viata, de ce insistam sa facem lucrurile in acelasi mod? Ce anume ne tine ancorati cu atata putere intr-un sistem in care stim ca nu mai avem nimic de descoperit si totusi, continuam zi de zi de zi sa ne aruncam in el cu speranta ca ceva se va schimba? Cum ne "motivam" asteptand mereu sa vina cineva si sa schimbe ceva pentru fericirea noastra, atunci cand de fapt, totul depinde doar de noi? Cum reusim sa alegem de fiecare data acelasi "confort" de a merge pe o cale proasta dar batatorita in loc sa incercam drumuri noi? Mi-am amintit astazi ca, atunci cand eram mica si mergeam in concedii impreuna cu parintii, aveam intodeauna la noi o harta imensa a Roma...

"Valoarea unui om rezidă în ce dă el, nu în ceea ce este capabil să primească.” — Albert Einstein

Daca pornim de la ideea unei definitii a cuvantului valoare, o gasim in dictionar sub mai multe intelesuri. Am sa ma opresc totusi la doua dintre ele : in prima definitie valoarea apare  ca fiind  insușire   a   unor   lucruri ,   fapte ,   idei ,   fenomene   de   a   corespunde   necesităților   sociale   și   idealurilor generate   de   acestea . Un alt inteles ar fi putere .  Gravitand in jurul acestor doua descrieri ne putem da seama ca tot ceea ce se leaga de cuvantul valoare are o conotatie de forta si de superlativ, ceva ce innobileaza. Daca vrem  insa sa mergem mai departe de o definitie acceptata universal si sa incercam sa avem propria viziune si sa definim noi insine ce inseamna a avea valoare vom constata ca, de fiecare data, vom obtine un al punct de vedere : pentru unii dintre noi valoarea se traduce in bunuri materiale, pentru altii in stiinta, pentru altii in iubire,...

Sistemul de crezuri - " Credința e mai mult decât gândul ca ceva e adevărat. Credinta e gândul ca ceva e atât de adevărat încât noi acționăm in virtutea acelui lucru." W.T. Purkiser

                                            “Cu cat vad mai clar, cu atat simt ca o sa reusesc sa fac acest lucru”. Acesta este un model prin care putini dintre noi ne vorbim in anumite circumstante ale vietii. Dialogul interior si mai ales cel cu conotatii negative este prezent in viata noastra tot mai mult. Daca ar fi sa vorbesc despre mine si despre experientele din viata mea as putea sa spun ca a crede cu adevarat este calea care face imposibilul sa devina posibil si ca sunt una dintre acele persoane care foloseste cu regularitate afirmatia de mai sus.  Intr-o perioada a vietii mele in care nu stiam nimic despre coaching am numit-o optimism. Acum, cunoscand sistemul de crezuri, sunt tot mai constienta de ce am ajuns astazi in acest punct, de ce unii reusesc mai mult si altii mai putin. A avea un sistem de crezuri este ca si cum ai incepe sa iti desenezi in ...